Webteksten van Staaltaal maken het verschil
tussen eenmalige bezoekers en terugkerende klanten.

Maak een afspraak

Webteksten

De webteksten zijn de allerbelangrijkste elementen op je website om bezoekers te overtuigen en te binden. Goede webteksten zijn echter niet eenvoudig om te schrijven. Ze moeten de verbinding vormen tussen je bedrijf, je product of dienst en je doelgroep. Daarnaast moeten ze voldoen aan de specifieke eisen voor het medium. Tel daar zoekmachineoptimalisatie en converterende call-to-actions bij op en het wordt al snel duidelijk dat je beter een professionele tektschrijver kunt inschakelen. Wat mag je precies verwachten als je het schrijven van je webteksten aan mij uitbesteedt?
 • Een uitgebreide intake via e-mail of telefoon
 • Foutloos Nederlands en een uitmuntende vaardigheid in het schrijven voor het web
 • Kennis van zoekmachineoptimalisatie, zoekwoordenanalyse en HTML-tags
 • Webteksten in de juiste tone of voice
 • Alle correctierondes die nodig zijn voor een perfect resultaat
 • Samenwerking met strategische of ontwerpbureaus
 • Een vaste, vooraf afgesproken prijs, gebaseerd op mijn uurtarief van € 70,-

Terugkerende klanten

Natuurlijk heb je liever terugkerende klanten dan eenmalige bezoekers. Als bezoekers jouw website te snel weer verlaten (om dan meestal niet meer terug te keren) is er dus iets mis. De content die ze zoeken is er niet of is verstopt, de website komt niet betrouwbaar over of de webteksten nodigen niet uit om verder te lezen. Al deze problemen voorkom je met zorgvuldig geschreven webteksten die voldoen aan een aantal belangrijke eigenschappen.

Vijf kenmerken van effectieve webteksten

Effectieve webteksten zijn relevant, transparant, geloofwaardig, leesbaar en vindbaar.
  • Webteksten zijn relevant als ze aansluiten bij de doelstellingen van je doelgroep. De juiste informatie op het juiste moment.
 
  • Webteksten zijn transparant wanneer je nauwelijks merkt dat je ze leest. Ze zijn geschreven in de taal van de lezer en staan niet vol met zoekwoorden tbv seo.
 
  • Webteksten zijn geloofwaardig als je alleen claims maakt die je waar kunt maken. Bijvoorbeeld door te overtuigen, of door bewijzen en getuigen aan te dragen.
 
  • Webteksten zijn leesbaar als je rekening houdt met de vuistregels voor het schrijven voor het web en die voor gebruiksvriendelijkheid.
 
 • Webteksten zijn vindbaar als ze geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. En als je ze terug kunt vinden op een logische plek binnen de website.
Om zulke teksten te kunnen schrijven moet een copywriter behoorlijk wat onderzoek doen. Naar wie precies de doelgroep is, wat ze willen bereiken met jouw content en op welke manier ze naar die content zullen gaan zoeken. En hij moet de kennis en vaardigheden hebben om heldere en samenhangende webteksten te kunnen schrijven.

Resultaten

Uiteindelijk slaag je er alleen in om mensen online te verleiden om acties te ondernemen als ze daar werkelijk achter staan. De beste weg naar online succes is via effectieve webteksten die mensen met jouw merk of bedrijf weten te verbinden. Door je bezoekers op de juiste manier te engageren, activeren of informeren, verander je ze in terugkerende klanten. Klanten die jouw ideeën en prestaties waarderen en dat doorvertellen aan vrienden en op Facebook en Twitter.

Meer weten?

Je bent één stap verwijderd van effectieve webteksten.
Bel, mail of Skype ons even, dan beantwoorden we
al je vragen persoonlijk.